ssu och hbt politiken.

Något jag funderat mycket över och vill ägna mitt första inlägg till är HBT politiken. Detta är såklart ett väldigt stort ämne men nu tänker jag rent generellt. Som HBT person i dagens samhälle blir det naturliga partiet att knyta sig till Vänstern, eller ung vänster då.
De är de enda i dagens samhälle som har en tydligt och uttalad HBT politik. Och hellre att ungdomarna vänder sig dit, för det är iallafall i rätt block. Men, jag tror att SSU har många att locka till sig med sin politik om bara HBT politiken blev tydligare. För socialdemokraterna är ett HBT vänligt parti (såklart!) men här måste vi nog ändå inse att andra frågor fått större utrymme och det är självklart inget negativt med det i sig.
Men problematiken ligger i att man ofta som ung HBT person har denna fråga som den viktigaste innan man sätter sig in i resterande frågor. Detta kan låta underligt, men det är en sådan grundläggande faktor i min vardag att HBT frågor blir viktigast. Mina rättigheter skall vara lika. Det säger sig själv.
Här har SSU och socialdemokraterna mycket att jobba med. HBT samhället är större än vad man kanske kan tänka sig och vi måste bli bättre på att nå just dessa. Det är inte en möjlighet, det är ett måste.


Vill avsluta med att jag förundras över hur väl emottagen jag blivit i ssu bohuslän. Tänk att så många kloka, fina och intresanta människor kommit in i mitt liv. Nu får jag blanda de två största passionerna i mitt liv, skrivandet och politiken.


RSS 2.0