Sverigedemokraterna - Den nationella rörelsen.

Titeln på inlägget refererar till boken av stieg larsson och mikael ekman som kom ut 2001. Rekomenderar den starkt, finns mycket bra information inte minst historiskt i den. Självfallet skall man läsa den med ett kritiskt öga, såsom man bör med det mesta.

Bevara sverige svenskt (BSS) grundare heter Lars Zeilon (numera ericsson) och han skrev 1979 på en flygbladstext; För varje år blir svenskarna allt färre. Om fyra år finns inget svenskarnas sverige. Med kanske en turk som diktator och en neger som utrikesminister. Folket blir då ett chokladbrunt blandfolk som inte talar svenska utan olika språk huller om buller.
För den icke insatta är BSS grunden till dagens SD, SD är födda ur en avgrening inom just BSS. Flygbladstexten skapade dock inte den debatt Zeilon var ute efter. Texten är alltså skriven för över 30 år sedan men fortfarande högaktuell. Det jag har svårt att förstå i just denna text är vad som är så fel med ett multikulturellt samhälle där man tar tillvara på olika kulturer och kompetens och utnyttjar dessa till att få samhället att växa, istället för att försöka utrota det som är annorlunda. Och vad jag vet har det gått 31 år sedan texten publicerades och svenska är fortfarande det största språket i detta land. Så den där skräcken som verkar finnas i texten är uppenbarligen obefogad.

1998 trycktes en folder inför valet och denna delades ut till 200000 hushåll i sverige. Där kan vi läsa; Det finns enstaka exempel på multikulturella samhällen som fungerar. Men det gör de bara så länge de styrs genom diktatur eller som enpartistat. Så fort demokratin segrar i landet, när människor blir fria att uttrycka sina åsikter och ställer krav, blir motsättningarna mellan folken tydligare och agressivare. I Sverige vill vi bevara demokratin. Därför ser vi ett mångkulturellt samhälle som en omöjlighet.

Frågan här bör kanske fokuseras på om det är religiösa eller politiska skillnader som leder till dessa motsättningar (om de nu existerar) I Sverige har vi haft demokrati under en lång tidsperiod och jag upplever inte enorma skillnader och agressiva reaktioner på det multikulturella samhället. Visst finns undantag, nu senast vid demonstrationen mot moskeebygget i göteborg, men demonstranterna och motdemonstranterna bestod knappast av enorma mängder människor. Detta "hot" mot demokratin som SD menar att det multikulturella samhället utgör existerar inte.

Vidare till en annan intresant sak. SD är ju för hårdare straff och påpekar ofta att invandrare är överrepresenterade inom just kategorin dömda för brott. Från 89-98 satt 72 personer i SD´s partistyrelse. Av dessa hade var femte medlem dömts för brott. Detta blir alltså ungefär 23,2%. Under samma tid låg procentsatsen för invandrare på ungefär 12%.

Här kan man hävda att procentsatsen för SD är gjord på en betydligt mindre gruppering människor. Och visst, det är inte samma statistiska underlag. Men siffrorna säger ändå en hel del för ett parti som förespråkar hårdare straff och hävdar att invandrarna är överrepresenterade när faktum kvarstår; Ungefär var femte medlem i SD´s partistyrelse vid denna tid var dömd för ett eller flera brott.

Och tillsist ett litet stycke om HBT; Utlopp för sexuellt avvikande lust må äga rum under förutsättning att ingen blir lidande. Förhärligandet av den homosexuella livsstilen inom tillexempel massmedia skapar osunda referensramar för unga människor som håller på att bygga upp sin vuxna identitet.

Det finns egentligen bara en sak att säga. Kärlek mellan två individer som båda är kapabla till att ta ansvar för en relation kan inte vara fel. Det som är fel är hat. Hatet mot homosexuella. Hatet mot invandrare. Det är det som måste bort. Det borde vara så enkelt att se. Och här har jag seriösa problem med att förstå och respektera de som tycker annorlunda. Och förhärligandet av den homosexuella livsstilen? Vem som helst är välkommen att leva mitt liv för en dag eller en vecka och så kanske ni inser hur heteronormativt samhället är. Jag kommer ut varje dag. Men detta förhärligande ni talar om skulle jag gärna uppleva istället för ifrågasättandet om vart min pojkvän är eller vad han heter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0